PRIORITEITEN

Mijn laatste post over ‘zorgen dat de kwaliteit van leven ook in je dagelijkse dingen zit verweven en niet alleen in de uitzonderingen’ leidde tot een gesprek met mijn lieve vriendinnetje over het belang van leren luisteren naar je gevoel en je behoeften en hiernaar te handelen.

Life is too s-h-o-r-t! ✨

Bij ons houdt dit in dat wij er behoefte aan hebben enerzijds onze professionele ambities na te blijven streven maar anderzijds meer prioriteit bij ons gezin (en onszelf!) te leggen.

Dit bedenken is makkelijk maar hiernaar handelen is toch lastiger! HOEDAN??

Stap 1 is BEDENKEN hoe je ideale situatie eruit ziet, zonder ego of beperkingen. Stap 2 is het HARDOP UITSPREKEN tegen iemand die je serieus neemt. Stap 3 is PRO-ACTIEF gaan kijken hoe je dit zou kunnen realiseren of in elk geval een stapje dichter in de buurt van je ideale situatie kunt komen.

Wij hielpen elkaar hiermee met als gevolg een veel betere (toekomstige) work-life-balance. Iets waarvan we een jaar geleden niet hadden gedacht dat dat mogelijk was.

Maar wat blijkt: ALLES is een mogelijk, als je maar bereid bent concessies te doen. En de grap is, concessies doen is helemaal niet erg is als je je prioriteiten duidelijk op een rijtje hebt 👉Meer geld en status vs meer tijd, rust en energie? Dat bleek voor ons een no brainer… en toen dat eenmaal uitgesproken was, konden we niet anders dan de daad bij het woord voegen. En dat voelt GOED!