Mijn aanpak

MIJN AANPAK

 

Lieve vrouw van nu, het is tijd om beter voor jezelf te zorgen. 

Voor de een betekent beter voor jezelf zorgen; een gezonder eet en beweeg patroon of  een betere balans tussen work/life of family/me-time. Voor de ander betekent dit het creëren van een veilige plek waar je je hart kunt luchten, je gedachten op een rijtje kunt zetten, plannen kunt maken en mag dromen. Het kan ook betekenen hulp vragen bij belangrijke keuzes, moeilijke gesprekken en ingewikkelde situaties. 

Echt goed zorgen voor jezelf betekent wat mij betreft een combinatie van al het bovenstaande.

 

Daarom specialiseer ik mij als leefstijlcoach in 3 zaken:

 • Het verbeteren van je leefstijl op het gebied van voeding, beweging, stress&ontspanning

• Luisteren, analyseren en structureren

• Motiveren, inspireren en empoweren

‘SOMS IS ER GEEN VERANDERING VAN JE LEEFSTIJL NODIG OM BETER VOOR JEZELF TE ZORGEN MAAR VOLSTAAT EEN MOMENT VAN EXCLUSIEVE AANDACHT VOOR JOU.’

 Daarom bestaat mijn coaching aanbod uit twee richtingen: 

• De eerste richting bestaat uit een traject van 5 of 8 sessies ten behoeve van een duurzame verandering van jouw leefstijl. Bijvoorbeeld blijvend gewichtsverlies, gezond en lekker eten, meer bewegen zonder tegenzin, algemene handvaten voor een gezonder leven, betere work-life balance.

• De tweede richting bestaat uit flexibele losse sessies gericht op een moment exclusieve aandacht voor jou. Waarbij jij de sessie kunt gebruiken om samen met mij in te gaan op wat er op dat moment relevant is voor jou om te bespreken. Waarna wij samen tot inzicht, helderheid en een actieplan komen.

 

Add Your Heading Text Here

• DUURZAME VERANDERING LEEFSTIJL (TRAJECT)

Klik hieronder voor de toelichting

 

• Je moet gewoon wat meer bewegen

• Je moet gewoon wat gezonder eten

• je moet gewoon wat minder hard werken

Zeg eens eerlijk, hoe vaak krijg je dit advies? En hoe vaak geef je dit advies zelf?

Het klinkt allemaal zo logisch en ja, vaak ligt daar inderdaad de oplossing voor jouw mentale en/of fysieke ‘probleem’. Maar het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! En als het al lukt om het te doen, dan is de volgende uitdaging om het ook te blijven doen. Het nieuwe gedrag moet een moeiteloze gewoonte worden zodat je energie overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

MAAR HOE DOE JE DAT?

Als leefstijlcoach specialiseer mij in het bewerkstelligen van duurzame (gedrags)verandering op het gebied van de BRAVO leefstijlfactoren: Beweging, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. 

Simpel gezegd houdt dit in dat ik je als coach kan helpen bij het leiden van een fijn en gezond leven, waarbij jij in control bent!

Vaak ligt de focus voor een duurzame (gedrags)verandering bij een gezonder eetpatroon, meer beweging integreren in het dagelijks leven en een betere work-life of family/me-time balance, en komen daar vanzelf andere onderwerpen zoals stress & ontspanning en niet-helpende gedachten aan bod.

DE STAPPEN

Tijdens een (gedrags)verandertraject is bewustwording de belangrijkste eerste stap, waarop het zoeken naar jouw (intrinsieke) motivatie volgt. Daarna formuleren we een concreet doel en maken we samen een een behapbaar actieplan om naar dit doel toe te werken. Hierbij kijken wij ook naar je persoonlijke krachten en valkuilen, waaronder de sociale omgeving en je normen en waarden. Door de uitvoering van het actieplan te monitoren en analyseren, tackelen wij samen de obstakels. Zo werken we stap voor stap toe naar een duurzame verandering die zorgt voor een haalbare en blijvende leefstijl die aansluit bij jouw behoeften.

Omdat ik begrijp dat een traject afnemen bij iemand die je nog niet kent een grote stap is, starten wij een eventuele samenwerking altijd met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

• 'EEN MOMENT VOOR JOU' (LOSSE SESSIES)

Klik hieronder voor de toelichting

Soms is er geen verandering van je leefstijl nodig om beter voor jezelf te zorgen maar volstaat een moment van exclusieve aandacht voor jou.

Om die reden bied ik losse 1-op-1 sessies aan.

Deze sessie kun je inplannen wanneer jij behoefte hebt aan een moment exclusieve aandacht voor jou. Bijvoorbeeld als je niet lekker in je vel zit, het overzicht kwijt bent, je een belangrijke keuze moet maken of als je gewoon even je gedachten de vrije loop wilt laten, zonder concrete hulpvraag.

Tijdens deze sessies maak ik gebruik van de bewezen effectieve combinatie van steunende en structurerende gespreksvoering in combinatie met actieve middelen zoals motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie en actiegerichte technieken.

Door deze combinatie zal de sessie enerzijds voelen als uitlaatklep en zul je daarnaast na elke sessie inzichten, helderheid en een actieplan hebben. Waardoor je na de sessie zelfstandig aan de slag kunt en er ook op de lange termijn profijt van zult hebben.

Na afloop van de sessie kun jij zelf bepalen of je nog een vervolgsessie wilt inplannen en zo ja, op welke termijn.

 

Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw gebaat is bij een coach die hen helpt bij het leiden van het leven van nu.

Door naast trajecten richting een gezondere leefstijl ook losse sessies aan te bieden, hoop ik jou te kunnen helpen beter voor jezelf te zorgen, met als gevolg een fijn en gezond leven waarbij jij (weer) in control bent!